PROBLEMLØSNING - DYRLÆGE;

(SEKUNDÆR INERTI - SEKUNDÆR VESVÆKKELSE)


🟦    Dyrlægen vil typisk undersøge, om der stadig er hvalpe i tæven.

🔷     Dernæst vil dyrlægen sikre sig, at der er tale om en sekundær vesvækkelse, og ikke fx en obstruktiv dystoki.

🟦     Råder dyrlægen over en scanner, så vil dyrlægen ofte vælge at scanne din tæve, så I kan se hvordan hvalpene har det inde i livmoderen.

🔷      Er hvalpenes hjerteslag normale (dvs. at hvalpenes hjerter slår over 200 gange i minuttet) så vil dyrlægen som regel vælge at injicere kalk. 

🔷      Er det en dyrlæge med specialviden om reproduktion hos hunde, så vil der også blive sørget for at din tæve får tilført glukose under en eller anden form. 

🟦      Endelig vil din tæve få en injektion med Oxytocin for at fremkalde veer.

🔷      Herefter er det så bare at vente på, at der er effekt af Oxytocin-injektionen, hvilket der typisk vil være indenfor en halv time efter injektionen. 

🟦      Ved sekundær vesvækkelse er der risiko for, at der er en, eller flere, døde hvalpe i tæven. 

🔷       Er der døde hvalpe i tæven - eller er muskulsturen i tævens livmoder meget træt - vil selv Oxytocin ikke altid kunne fremkalde veer, der er stærke nok til at uddrive hvalpene. I sådan et tilfælde er eneste mulighed et kejsersnit.

🟦    Ved sekundær vesvækkelse arbejder tiden mod dig og din tæve. 

🟦     Et akut kejsersnit, som det vil være ved sekundær vesvækkelse, indebærer altid en forøget risiko for såvel tæve som hvalpe, da fødslen jo typisk allerede har været i gang i flere timer.

Bliv medlem af vores Facebook-gruppe "Hvalpe og hundeopdræt - for den seriøse opdrætter" - klik HER for at komme til Facebook-gruppen.

Online-kurser - klik på billedet for at se kurset.